duminică, 22 noiembrie 2009

Vreau sa-mi schimb caroseria auto

Astazi voi imbraca un mini cooper cu doua texturi: piatra si lemn.

Metoda nu e grea. Nu trebuie decat sa luam o textura de lemn si sa suprapunem layerul cu textura de lemn peste cooper, apoi facem o masca la textura si lasam sa se vada doar acea parte din textura care se suprapune pe ceea ce vrem noi sa texturizam (caroseria).

Rezultatul:




O alta metoda ar fi decuparea caroseriei si apoi aplicarea texturii peste caroseria decupata;
Va explic prima metoda

Cum s-a aplicat textura?
Practic textura de lemn a fost multiplicata in trei exemplare (layere) pe care le-am introdus intr-un grup. Am multiplicat layerul cu textura pentru ca lemnul sa se vada mai intens pe caroserie. Fara multiplicare nu se imprima atat de bine.
La primele doua layere wood am aplicat overlay iar la ceal de al treilea de deasupra celor doua, am aplicat vivid light pentru o culoare mai intensa a lemnului; toate acestea dupa cum v-am spus au fost bagate intr-un grup la care nu am aplicat nici un filtru blending mode, a ramas standard pe pass through.
La acest grup am aplicat o masca si am lasasat sa se vada doar partea ce se suprapunea peste caroserie.
Suplimentar am creat un filtru de ajustare a culorilor pentru a ma juca cu nuantele lemnului.

Va arat si o textura de piatra aplicata



Va vand un pont. Ca sa nu va chinuiti cu masca din nou si pentru aplicarea texturii "stone" dati ctrl+click pe masca pe care ati facut-o la lemn si deja aveti selectia la ceea ce ati dat reveal.
Pozitionati-va pe grupul layerului cu textura "stone" (fara sa deselectati selectia)si dati add mask.
Va va aparea exact masca pe care ati facut-o si pentru textura "wood"

Suplimentar am pus si un geam spart.

Cum se aplica o textura de geam spart peste parbriz?

Se ia o asemenea textura de geam de pe net se redimensioneaza si se ajusteaza cu ctrl+t in mod warp peste parbriz. Pentru a aplica texura de geam spart am creat doua layere pe care le-am bagat intr-un grup. La primul layer am dat screen la cel de-al doilea am aplicat linnear dodge, la grup nu am aplicat nimic.

Va pun la dispozitie si fisierul psd pentru a vedea cum s-a lucrat download aici

Imaginea de la care am plecat este:


2 comentarii:

  1. ai un blog interesant - cu tutorialele profesional editate.

    La caroserie as avea o mica observatie: ai fi putut sa curbezi si sa-i dai perpectiva pattern-ului, ca sa para a urma curburile masinii. acum pare usor plata, 2d.

    Spor si la mai multe tutoriale! (mi-as dori sa am timp sa adaug si eu pe blog-ul meu mai multe tutoriale, cum mi-ai sugerat in comentariu : )

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru apreciere. Ai dreptate, se mai putea lucra dar nu prea am timp indeajuns asa ca nu o sa insist pe detalii.

    RăspundețiȘtergere