miercuri, 4 noiembrie 2009

Retusare fotografie portret (colors mod and black and white)

In acest post voi arata cum putem modifica o imagine portret pentru a-i reda expresivitate, a invia culorile si a fi gata de a o posta in revista.
Toate vedetele din ziua de azi nu isi permit sa apara in media fara o imagine imbunatita fie ca e vorba de tv fie presa. Cam tot ce misca pe reviste si publicatii atat online cat si pe hartie sunt retusate.
Imaginea de la care am pornit este urmatoarea







Dupa cum se observa textura pielii este una poroasa, contrastul pe fotografie este slab etc.
Cand avem de lucrat portrete nu trebuie sa fim zgarciti cu mastile. Fiecare retusare e bine sa o facem pe un layer separat pentru a putea face modificari ulterioare.
  1. Pentru retusare se procedeaza respectand pasii de mai jos.
  2. Se deschide fotografia cu editorul photoshop
  3. Se da duplicate layer si se aplica un gaussian blur pe duplicate, amount 7
  4. La blending mode se selecteaza overlay, daca avem contrast prea puternic umblam la opacitatea layerului respectiv. In plus eu am mai adaugat un filtru care nu este standard in photoshop ci adaugat sub forma de plugin. Acesta este imagenomic noiseware (si retuseaza la o calitate inalta texuri sau poate scoate zgomotul de imagine cu o calitate foarte buna) Aceast plugin il puteti descarca de pe net, nu cred ca e nevoie sa va invat.
  5. Pentru machiaj alegem o culoare pentru o pensula cu margini moi si in modul color dam usor cu machiaj. Aceasta operatiune va fi facuta pe un layer nou
  6. Aplicam pe acest layer de machiaj un gaussian blur cat sa se faca dispersia culorii de machiaj si daca avem culoare prea puternica (nenaturala) umblam si la opacitatea layerului. Tot pe acest layer ne mai putem juca si alege diferite moduri de blending (cum ar fi de exemplu pin light sau hue sau oricare altul ne convine)
  7. La fel facem si cu culoarea buzelor (alegem o nuanta si in modul color coloram buzele cu o pensula cu margini moi si aplicam un gaussian blur de 4-7 px amount). Alegem apoi opacitatea layerului dupa cat de intensa vrem sa fie culoarea si la blending mode pe layerul curent alegem pin light, overlay depinde cum vrem sa iasa) Si aceasta etapa o lucram pe un layer nou pentru ca ulterior sa putem interveni pe acest layer daca imaginea finala ni se pare a nu fi cea dorita.
In acest moment ar trebui sa avem rezultatul de mai jos; dati click pe imagine pentru a vedea diferenta de textura, contrast si culoare.


In continuare putem transforma fotografia intr-una mai clasica, artistica, black and white
Pentru acest lucru procedam in felul urmator:

 Apasam pe butonul mic din dreapta jos de sub layere (create new fill or adjustments layer) si alegem black and white.
Aici ne orientam de ce culori avem pe fotografie si incepem sa tragem de slidere-le culorilor carora vrem sa le adaugam luminozitate sau sa le intunecam.
Putem lucra si cu filtre presetate. Avem de exemplul modul auto sau putem alege din lista derulanta "custom" diferite filtre cum ar fi: blue filter, green filter, infrared, maximul black, etc.

Semnatura pe fotografie am  facut-o in felul urmator:
Am scris in modul text dupa care am ales la blending option (butonasul cu Fx din dreapta jos) modul outer glow si am alex culoare care vreau sa iasa in afara textului. Dupa care am aplicat o masca si am sters partea de sus a luminozitatii scrisului si am lasat glow-ul doar in partea de jos a textului.

Dupa aceste modificari imaginea ar trebui sa arate in felul urmator:






Daca v-ati incurcat lasati un coment.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu