joi, 22 octombrie 2009

Lumini pe cer si nori cu photoshop



Un efect interesant este sa creem efecte de innorare pe o fotografie. Eu am inceput de la imaginea din dreapta.
Dam dublu click pe acest layer si se creeaza layer 0 (dispare lacatelul).
Pasul urmator este sa creem un alt layer si sa il umplem cu negru (shift F5 alegem negru la colour)
Dupa acea aplicam filter/render/different clouds apoi filter/blur/radial blur dam modul zoom, la amount alegem max. (100) si dam click in imaginea mica unde vream sa creem o "explozie de lumina".

Mergem apoi la levels si aranjam un pic de contrast ca razele de lumina sa fata de restul imaginii intunecate sa iasa in evidenta apoi alegem la blending option modul "screen". Apoi ne intoarcem la layerul principal, cel cu imaginea si reglam un pic culorile (le intunecam putem umbla si cu unealta burn si dodge pentru a creea zone mai luminoase si zone mai intunecoase. Dupa aceste reglari imaginea trebuie sa arata ca cea din dreapta.
Ulterior acestei operatiuni putem aplica si alte filtre inclusiv alte layere sa aducem imaginea la niste nuante mai sobre, griuri galbui inchis, putem lumina peretii cladirilor si intuneca alte zone pe care le dorim.
Dupa aceste retusuri de nuante si culori putem aplica ploaie care se realizeaza in felul urmator:
Se creeaza un nou layer se da fill cu negru si se aplica filter/add noise si se seteaza gaussian, monochromatic la valoare de 100%. Apoi se de filter/blur/motion blur angle -90 (adica miscare pe verticala) si distanta 100px.

Apoi se se seteaza levels ca in figura urmatoare.
Dupa aceea sa da ctr T (free transform) si se mareste un pic imaginea ca dungulitele de sus si jos de pe imagine sa iasa in afara cadrului pentru a ramane o ploaie curata, apoi tot in free transform se alege perspective si se trage de imaginea cu ploaie (layerul curent) si tregem din coltul din dreapta jos spre exterior pentru a da o forma de trapez layerului (acest lucru va da impresia de dinamism). Apoi tot pe acest layer se aplica un blur gaussian slab.

Dupa aceste modificari ar trebui sa obtineti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu