luni, 21 noiembrie 2011

Ce este Droplet si Batch?

Ce putem face cu acest instrument?

Sa vedem cum arata si de unde il creem.
Iconita dropletului arata asa

Folosind tehnica drag&drop tragem peste iconita dropletului o fotografie care va fi automat prelucrata dupa cum am setat dropletul sa actioneze. Cu ajutorul lui putem redimensiona fotografii, desatura, aplica automat mai multe filtre, etc etc. Toate aceste operatiuni le inregistram in actions iar apoi atasam dropletului un set de actiuni.



Mergem in meniul de photoshop la File>Automate>Create Droplet... Se deschide o fereastra unde avem in partea de sus Save Droplet In..- Choose. Aici alegem calea unde vrem sa se salveze dropletul. De regula pe desktop.
Mai jos, in aceeasi fereastra avem actiunile (Actions)care dorim sa le atasam dropletului. Se va alege setul, apoi actiunea care se doreste a fi aplicata.
Si mai jos in fereastra mai gasim optiuni de salvare a imaginilor prelucrate cu dropletul.
Dupa ce efectuam setarile dam ok pentru a salva dropletul.

Nu ne mai ramane decat sa tragem o imagine peste iconita dropletului si intreaga pleiada de operatiuni se vor aplica peste fotografie.

Asemanator dropletului gasim si optiunea Batch care se afla tot in File>Automate. Practic face aceleasi lucruri ca si dropletul. Daca vrem sa ne semnam fotografiile dintr-un folder si se le salvam gata semnate intr-un alt folder, alegem sursa (folderul cu imaginile nesemnate) si destinatia (folderul unde vom pune pozele dupa ce le vom semna). Dupa ce creem o actiune in prealabil, alegem actiunea in fereastra Batch-ului, sursa si destinatia si dam OK: Pozele vor fi prelucrate una cate una si salvate in locatia indicata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu