luni, 30 noiembrie 2009

Sa dam pe buze cu gloss (glossy lips, glamour, shine)

Pentru a face buzele cum sunt cele din imaginea de mai jos vom proceda dupa cum veti vedea in acest tutorial.


Deschidem imaginea la care vrem sa lucram. Eu am lucrat pe urmatoarea imagine




Si am ajuns la imaginea






Pentru a lucra la buze

Pasul 1. Am intrat in modul "edit in quick mask mode" sau apasam tasta Q. Coloram buzele cu atentie si dupa ce terminam apasam iar tasta Q pentru a se activa selectia. Apasam ctrl shift + I pentru a inversa selectia (acum avem selectate buzele) si dam copy din meniul edit (sau ctrl+C) si apoi paste tot din meniul edit (sau ctrl +V); astfel s-a creat un nou layer numai cu buzele.

Pasul 2. Dam ctrl +J la layerul cu buzele (asta inseamna ca duplicam layerul) sau click dreapta si alegem duplicate layer. Repetam procedura inca de doua ori astfel incat sa avem 3 layere cu buzele.

Pasul 3. Mergem pe primul layer cu buzele si in meniu image/adjustments/threshold setam la levels valoarea 128 (de fapt valoarea 128 este implicita nu trebuie sa facem nimic ci doar sa dam OK la fereastra)
Pe urmatorul layer setam valoarea 112, iar pe cel de al treilea 100.
Ce face acest threshold? Practic ne transforma imaginea in alb negru. Valoarea de 128 este la mijloc; daca dam valoarea mai mare inseamna ca vom avea mai mult negru si daca dam spre stanga vom avea mai mult alb.

Pasul 4. Pe primul layer cu buze pe care l-am facut alegem la blending mode lighten si opacity 56% pe cel de al doilea layer deasupra celui dintai vom alege modul soft light la opacitate de 59% si la acest layer putem sa-i schimbam si culoarea, la al treilea layer soft light cu 61% opacitate, aditional mai putem crea un layer nou si sa desenam noi cu pensula pe alb cateva puncte, zone de lumina, eu am ales modul normal cu 24% opacitate.

Pasul 5. Am bagat toate aceste layere intr-un grup si am pastrat la blending mode pass trough. Pentru un efect mai puternic de glow eu am duplicat grupul si am aplicat modul overlay. Opacitatea grupului 2 am setat-o la 75%

Pasul 6. Dupa cum ati observat am aplicat si niste culori pe buze. Pentru acest lucru am creat un nou layer si am colorat cu diverse culori. Am ales pentru acest layer modul color si apoi am intrepatruns culorile cu smudge tool.

Va atases si fisierul psd download aici

duminică, 29 noiembrie 2009

Iesire din cadru a unui monstrulet (monster, out of frame)

Asemanator metodei de a scoate in afara cadrului o anumita portiune din subiect s-a procedat si in exemplul de mai jos.



Cum s-a realizat practic acest lucru?

S-au luat trei imagini: una cu monstruletul, a doua cu un TV si a treia am mai luat niste fum

Pasul 1. Am luat Tv-ul si l-am pus in primul layer, al doilea layer am luat monstrul si l-am pus pe urmatorul layer, i-am dat o masca monstrului si am lasat sa se vada doar partea care se suprapunea peste ecranul Tv-ului si mana care iesea din cadrul ecranului Tv.
Pasul 2. Retusuri: Am pus si putin fum  pe un alt layer si am reasezat si firma televizorului ca se vedea in oglinda. Acest lucru am facut decupand firma si cu ctrl+t am reasezat-o. Am mai pus un gradient si niste umbra pe mana monstrului.

De aici puteti descarca fisierul psd sa vedeti pozitia layere-lor. Download aici

Un tutorial rapid si de efect. Putei mai departe improviza alegand ca fundal o alta imagine in loc de gradient si anume o padure sau ce vreti voi.





joi, 26 noiembrie 2009

Femeia lup (wolf women)

Am plecat de la imaginile urmatoare:



Am suprapus layerul cu lupul peste fotomodelul de mai sus, am potrivit sa se suprapuna exact peste capul tipei(am folosit ctrt +t), am aplicat o masca layerului cu lupul si am dat reveal doar la partea dreapta din capul lupului. La layerul cu lupul am lasat blending mode pe normal
Apoi am suprapus layerul cu textura de pamant crapat peste tipa si am dat reveal doar la suprafata care se suprapunea peste piele (nu si peste capul lupului).Blending mode pe color burn.

Am mai luat o data poza cu capul lupului, de data asta nu am redimensionat-o ci am lasat-o in marimea initiala pentru a face background-ul. La blending mode am dat overlay si opacitatea 55%

Am mai aplicat cateva filtre de culoare (am folosit nuanta albastru pentru a "raci" un pic scena), am pus o pata de sange pe care am intins-o un pic cu smudge tool.

De aici puteti descarca si fisierul psd sa vedeti toate layerele.download aici.


Imaginea finala



duminică, 22 noiembrie 2009

Vreau sa-mi schimb caroseria auto

Astazi voi imbraca un mini cooper cu doua texturi: piatra si lemn.

Metoda nu e grea. Nu trebuie decat sa luam o textura de lemn si sa suprapunem layerul cu textura de lemn peste cooper, apoi facem o masca la textura si lasam sa se vada doar acea parte din textura care se suprapune pe ceea ce vrem noi sa texturizam (caroseria).

Rezultatul:




O alta metoda ar fi decuparea caroseriei si apoi aplicarea texturii peste caroseria decupata;
Va explic prima metoda

Cum s-a aplicat textura?
Practic textura de lemn a fost multiplicata in trei exemplare (layere) pe care le-am introdus intr-un grup. Am multiplicat layerul cu textura pentru ca lemnul sa se vada mai intens pe caroserie. Fara multiplicare nu se imprima atat de bine.
La primele doua layere wood am aplicat overlay iar la ceal de al treilea de deasupra celor doua, am aplicat vivid light pentru o culoare mai intensa a lemnului; toate acestea dupa cum v-am spus au fost bagate intr-un grup la care nu am aplicat nici un filtru blending mode, a ramas standard pe pass through.
La acest grup am aplicat o masca si am lasasat sa se vada doar partea ce se suprapunea peste caroserie.
Suplimentar am creat un filtru de ajustare a culorilor pentru a ma juca cu nuantele lemnului.

Va arat si o textura de piatra aplicata



Va vand un pont. Ca sa nu va chinuiti cu masca din nou si pentru aplicarea texturii "stone" dati ctrl+click pe masca pe care ati facut-o la lemn si deja aveti selectia la ceea ce ati dat reveal.
Pozitionati-va pe grupul layerului cu textura "stone" (fara sa deselectati selectia)si dati add mask.
Va va aparea exact masca pe care ati facut-o si pentru textura "wood"

Suplimentar am pus si un geam spart.

Cum se aplica o textura de geam spart peste parbriz?

Se ia o asemenea textura de geam de pe net se redimensioneaza si se ajusteaza cu ctrl+t in mod warp peste parbriz. Pentru a aplica texura de geam spart am creat doua layere pe care le-am bagat intr-un grup. La primul layer am dat screen la cel de-al doilea am aplicat linnear dodge, la grup nu am aplicat nimic.

Va pun la dispozitie si fisierul psd pentru a vedea cum s-a lucrat download aici

Imaginea de la care am plecat este:


sâmbătă, 21 noiembrie 2009

Stiti sa manuiti toporul?

Haideti sa ne relaxam un pic cu cativa stropi de culoare rosie.
O sa incep cu sfarsitul. Imaginea la care am ajuns este:



Adevarul ca am pus ceva layere sangeroase dar daca nu e de ajuns o sa va dau posibilitatea sa descarcati fisierul psd si sa mai puneti si voi.
Gasiti si toporisca tot acolo decupata gata. Asta din imagine este redimensionata si mutata si in perspectiva.
Sa stiti ca poza originala nu e chiar asa de rea, cel putin asa mi s-a parut mie.



Sa nu va asteptati sa va explic ca sunt multe etape; m-am ghidat asa dupa simt, la fel puteti sa faceti si voi, inchideti ochii si dati mult click stang ca trebuie sa iasa ceva.

Fisierul psd il puteti descarca de aici si va orientati cum am lucrat.

Distractie placuta! (PS: sa nu uitati de ax, daca nu sunteti multumiti de ax luati o bata cu cuie mie mi-a parut rau ca nu am luat, dar deja apucasem sa....)

Fa-ti un tatuaj!

Un tutorial relativ simplu, important este sa aveti modele de tatuaj. Puteti sa luati si din illustrator sau de pe net, sau poate incercati sa vi le creati singuri.

Imaginea la care am ajuns este



Pentru a ajunge la acest rezultat parcurgeti urmatorii pasi

Pasul 1. Suprapunem tatuajul peste layerul care va fi imprimat. Adjustam marimea tatuajului cu free transform (ctrt + t) iar apoi il ondulam tot cu ctrt +t in modul warp.

Pasul 2. In imaginea de mai sus am aplicat la blending mod "multiply", opacitatea layer-ului am setat-o la 86% si la layer style i-am dat un outer glow pe rosu inchis pentru a simula iritatia pielii in zona tatuajului (sa para mai proaspat facut)
Pasul 3. Am creat o masca pentru a lasa vizibil doar acea parte din tatuaj care se suprapune peste piele, restul nu am lasat-o sa se vada.

Puteti descarca fisierul psd (am lasat si acolo pe layerul 2 si tatuajul in marime naturala poate vreti sa-l folositi in alta imagine). download aici



Poza initiala


Indreptare cadru fotografie

Daca am surprins niste cadre si cand ajungem acasa le descarcam pe calculator dar observam ca au iesit inclinate.
Cum corectam eroarea?

Avem poza urmatoare:



O deschidem in adobe bridge (click dreapta si open camera raw) si urmam pasii din fotografia de mai jos



Aceasta indreptare a cadrului se poate face si in adobe photoshop diferenta fiind ca in adobe bridge ne si taie poza automat (crop) pe cand in photoshop trebuie sa o taiem singuri cu crop.

Va arat si pasii in photoshop.



vineri, 20 noiembrie 2009

Editare split tonuri portret (prelucare artistica)

Daca sunteti pasionati de editare fotografica inseamna ca deja aveti unealta realgrain de la imagenomic.
Haideti sa vedem ce putem face cu ajutorul acestei componente.

Imaginea la care am ajuns este:



Setarile care le-am facut le vedeti mai jos



In tabul B&W (black and white) am bifat casuta black and white (prima fereastra din imagine)

In tabul tone la split toning am ales blue/green am marit contrastul la shadows +12, la midtones +20 si highlights +18 (a doua fereastra din imagine)

Pe un layer duplicat al imaginii am mai aplicat cateva filtre si anume filter/other/highpass si filter/sharpen/unsharpmask am aplicat un usor gaussian blur apoi am creat un layer din "create new fill or adjustments layer" am taiat un pic light si shadows. Ambele layere le-am bagat intr-un grup layer la care am setat blanding mode "overlay"

Atasez si fisierul psd sa vedeti exact cum s-a lucrat, download aici


Imaginea initiala de la care am plecat este:


Cum sa facem un text in flacari? (fire text)

Creaza-ti singur wallpaper-ul text cu foc; poti sa-ti scrii numele tau sau nume de formatii cu diferite fonturi.

 Pornind de la o pagina alba am ajuns la imaginea de mai jos



Pasul 1. Am deschis o pagina alba in photoshop dimensiuni 1440/900 ca atata am eu rezolutia pe monitor.Am creat un nou layer pe care i-am dat fill cu negru. (ca sa am fundal negru) dupa care am ales un font si am scris "Underground" cu alb.

Pasul 2. Rotim imaginea: Image/image rotation/90 CW apoi in filter/stylize/wind dam OK in fereastra care apare pentru a rasteriza layerul si alegem wind si from the left. Aplicam inca de doua ori efectul de wind (ctrl + f) apoi intoarcem la loc imaginea (image/image rotation/90 CCW) si apoi duplicam layerul text.


Pasul 3. Layerul text si layerul cu fundal negru le contopim (le selectam pe ambele si apoi dam merge layer)
*pentru a selecta ambele layere in vederea contopirii dam click cu shift apasat pe cel de-al doilea.
Mergem apoi in liquify si tragem de flacari cu o dimensiunea a brushului de 30px. (daca utilizati o rezolutie a imaginii mai mica de 1440/800 dati dimensiunea brushului mai mica de 30px) si trageti de firisoarele albe in forma de "S". Aceste ondulatii vor reprezenta flacarile de mai tarziu.




Pasul 4. Mergem in create new fill or adjustments layer (in stanga jos sub layere) si alegem setarile.




Pasul 5. Pe layerul text "underground" pe fundal negru dam gaussian blur radius 5.

Pasul 6. Pe layerul  "underground" fara fundal negru, doar text (duplicatul pe care l-am facut la pasul 2) ii aplicam setarile:




Imaginea finala este


 


Cele doua fisiere psd cu efecte de foc diferite le puteti descarca de aici primul exemplu si aici al doilea exemplu.

joi, 19 noiembrie 2009

Rani pe corp

Sa aplicam cateva rani pe piele cu ajutorul unei masti.
Deschidem in photoshop imaginile de mai jos.


                  



Texturi cu table zgariate, ruginite etc gasim destule pe net. Eu am ales-o pe asta.
Asadar primul layer va fi imaginea cu tipa (background-ul), al doilea layer va fi cel cu tabla.

Pasul 1. In image/adjustments/hue and saturation desaturam culoarea tablei la jumatate din valoarea normala si reglam si un pic culoarea sa o aducem aproximativ la culoarea pielii. Mai putem lucra si cu color balance, in functien de cum ne vine mai usor. Ajustam si luminozitatea din levels si cam atat.

Pasul 2. La blending mode am ales hard light (pentru layerul cu tabla ruginita)

Pasul 3. Faceti o masca pentru a sterge atat marginile tablei cat si interiorul ei si  lasam doar zgarieturile vizibile.

Pasul 4. Dam cu burn tool pe zgarieturi pentru a le accentua

Va atasez si fisierul psd sa vedeti cum s-a lucrat download aici. Vedeti ca am mai pus eu niste sange pe ici pe colea. Daca e prea putin mai puneti si voi. Puteti descarca splashurile brush cu sange tot in sectiunea dark tutorial (vezi tutorialul cu craniu)


Rezultat


miercuri, 18 noiembrie 2009

Aplicare nori peste fotografie in 3 pasi

Mi-am aruncat ochii pe interogarile in google si am vazut ca s-a cautat elementul "nori in fotografie"
Pentru a aplica nori peste o poza care are cer senin sunt necesari cativa pasi. Tehnica este foarte simpla si rapida.

Poza initiala



Pasul 1. Deschidem fotografia careia vrem sa-i aplicam nori in photoshop, apoi dam new layer.

Pasul 2. Pe layerul nou creat aplicam filter/render/clouds (background si foreground color sa fie alb/negru) si la blending mode alegem "screen". Imaginea trebuie sa fie urmatoarea:




Pasul 3.  Aplicam o masca layer-ului cu nori si cu brush pe negru dam peste masca  acolo unde nu vrem sa apara norii;

Rezultat final


Desaturare selectiva culori (camera raw)

Un efect foarte frumos pe care cu siguranta l-ati mai vazut este desaturarea anumitor culori si pastrarea unora dintre ele.
La acest rezultat se poate ajunge prin mai multe metode.
Metoda 1. se desatureaza intreaga fotografie si apoi se da cu history brush pe zonele in care vrem sa facem fotografia cum era inainte.
Metoda 2. duplicam layerul, desaturam imaginea (o facem alb negru) si aplicam o masca pe duplicat. Apoi descoperim doar partile pe care le vrem colorate.

Astazi eu nu am ales nici una din metodele de mai sus, ci am ales sa lucrez in adobe bridge. Nici aceasta metoda nu e complicata.

Urmarind pasii de mai jos veti ajunge la imaginea







Pasul 1. Deschidem fotografia in photoshop sau direct in adobe bridge. Daca o deschidem in photoshop direct de acolo putem sa o deschidem si in adobe bridge apasand pe iconita Br localizata dupa butonasul help din meniu (in cs4).




Pasul 2. In Adobe Br dam click dreapta pe poza si selectam open in camera raw. In fereastra nou deschisa mergem la meniul HSL Grayscale si selectam modul saturation (din cele trei moduri hue, saturation and luminance) 
Setarile pe care le-am facut eu sunt



Dupa cum vedeti in imaginea de mai sus am desaturat culori ca orange, green, aquas, etc si am pastrat rosu, magenta, purple si blue. Va puteti juca cum doriti, desaturand culori la alegere.

Pasul 3. Apasam butonul open image pentru a redeschide imaginea prelucrata in photoshop. Daca tinem shift apasat in timp ce dam open image vom deschide poza in format smart object in photoshop. Eu am deschis-o normal.

Dupa aceasta operatiune eu am mai aplicat cateva efecte foarte simple pentru un efect mai puternic asupra privitorului. Daca sunteti multumiti de imagine va puteti opri aici, daca nu continuam cu pasul urmator.

Pasul 4. Duplicam layerul in photoshop si aplicam selectam la blending mode optiunea "overlay" apoi aplicam un gaussian blur de 3-4 la radius.

Daca nu ati inteles e grav si inseamna ca sunteti obositi. Recomand o ora doua de somn si luati-o de la capat

duminică, 15 noiembrie 2009

Retusare fata, colorare ochi, buze, par (change eyes, hair, lips color and retouching skin)

 - totul despre portret -



Imi aduc aminte ca atunci cand m-am apucat de photoshop am cautat un tutorial in ceea ce priveste retusarea unui portret si nu am gasit unul de la A la Z (poate nu am stiut unde sa caut)

Am mai postat cu ceva timp in urma un tutorial in care nu v-am aratat etapele pas  cu pas  ci doar rezultatele si am  vorbit in mare  despre cum  se retuseaza  un  portret vezi aici
Acum voi aborda acest subiect mai amanuntit iar fiecare etapa de editare va avea un tutorial video.
Fac acest post pentru ca am vazut ca au fost interogari cu google in ceea ce priveste un astfel de tutorial. Pentru a finaliza tutorialul aveti nevoie de o unealta profesionala de improspatare a tenului. O puteti descarca de pe net; este vorba softul de la imagenomic care are trei componente: realgrain, portraiture, noiseware professional. Cu ajutorul primului element putem face o fotografie sa aibe granulatie de film, putem ajusta culori, sau folosi split tonuri (efecte superbe) cu portraiture rectificam tenul si cu noiseware professional scoatem zgomotul de imagine. In lipsa aceste unelte ne putem descura si cu ce are fotoshopul in dotare. (duplicate layer, schimbam layerul pe modul overlay si aplicam un gaussian blur dupa care reglam opacitatea layerului si aplicam si o masca si descoperim ochii, buzele si parul deoarece pe acestea vrem sa le pastram textura)

Imaginea initiala de la care am plecat este: 




Imaginea la care am ajuns este:




Pasul 1.Colorarea parului. Am ales o metoda ceva mai complicata folosind o metoda de selectie pe care e bine sa o invatati deoarece o mai puteti folosi si in selectarea coroanei unui copac de exemplu. Obiectele foarte fine cu multe firisoare, frunzulite, etc sunt dificil de selectat si trebuiesc folosite tehnici speciale cum este si aceasta pe care o voi prezenta.(selectia unui obiect folosind canalele de culoare "channels")
Daca vi se pare grea metoda de selectie a parului puteti folosi metoda de colorare a buzelor  si in cazul parului (dati cu brush pe modul color peste par; daca avem par de culoare inchisa il mai deschidem la ton folosind image-adjustments-shadow/highlights)
Schimbarea culorii parului o puteti urmari aici View color hair 

Pasul 2. Schimbarea colorarii ochilor se face intr-un mod foarte simplu si rapid. Nu e nevoie sa ne complicam cu selectii. Daca vrem putem aplica si gaussian blur pe ochi pentru o mai buna imprastiere a culorii, apoi aplicam o masca si lasam sa se vada doar irisul, restul il acoperim (cu ajutorul mastii).
Culoarea ochilor o puteti urmari aici View color eyes

Pasul 3. Schimbarea colorarii buzelor se face asemanator ochilor. View color lips

 Pasul 4. Retusarea pielii am realizat-o cu pluginul de la imagenomic despre care v-am vorbit.
Tutorialul video il puteti urmarii aici View retouching and glow skin

Mai devreme am vorbit despre componenta realgrain. Un exemplu de split tonuri il puteti vedea mai jos.
Dati si click pe poza pentru a vedea indeapoapre culorile si texturile





Lasati un mesaj daca aveti nelamuriri

sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Vopsea peste text

Cum sa aruncam cu vopsea peste text sau orice alt obiect. In exemplul de mai jos am prelucrat un text, la fel de bine se poate prelucra orice "obiect"



Va spun pe scurt cum am procedat (pentru info suplimentare vedeti video de mai sus).
Am scris "vopsea" folosind editorul de text din photoshop pe size 100. Am creat un layer pe care am stropit cu niste vopsea dupa care am dat duplicate layer.  Brush-ul de tip spray pe care l-am  folosit il puteti descarca de aici.
Apoi layerul cu text l-am pozitionat intre cele doua layere cu culori si i-am adaugat umbra
Layerul de deasuprea cel cu culori i-am aplicat clipping mask (click dreapta si selectam clipping mask)
Daca va scapa ceva lasati-mi un mesaj

Un alt exemplu




Aceasta tehnica o putem aplica nu numai pe text ci pe orice ne dorim. Experimentati!

vineri, 13 noiembrie 2009

Da o nota de magie peisajelor tale

Deschidem imaginea pe care vrem sa o prelucram duplicam layerul background si marim un pic contrastul si un pic luminozitatea.
Aplicam apoi filter/distort/difuse glow graininess 0, glow amount 10 si clear amount 16. Valorile nu sunt batute in cuie si ne putem abate de la ele in functie de ce rezultat ne dorim.

Imaginea initiala




Intram in quick mask cu tasta Q dupa care selectam filter>render>difference clouds, apasam iar Q pentru a iesi din quick mask.
Urmatorul pas este sa luam pensula cu alb si sa dam peste layerul curent care are selectia pe el (datorita mastii pe care am aplicat-o anterior); deselectam (ctrl D) dupa aceasta operatie si duplicam layerul.
Pe layerul duplicat selectam filter>blur>gaussian blur la valoarea 3 si alegem blending mode la layerul curent "linear burn"
 Un tutorial usor de realizat care nu implica multe operatii si este de efect.

Imaginea finala



Puteti descarca fisierul *psd sa vedeti prelucrarea aici.

joi, 12 noiembrie 2009

Retusare fotografie portret (retouching skin)

Sa ne infrumusetam galeria foto personala




 Fotografia originala am luat-o de pe blogul http://leviphotograph.blogspot.com/




Pentru a retusa o fotografie portret folosim cateva tehnici specifice si anume:

  1. cu spot healing si healing brush scoatem pete, cosuri, riduri si orice neregularitati ale pielii
  2. aplicam apoi filtre pentru a intinde pielea si a acoperii ridurile fine care au ramas precum si alte nereguli ale texturii pielii
  3. marim un pic contrastul fotografiei
  4. rectificam forma buzelor, nasului, ochilor, sprancenelor daca e necesar cu liquify
  5. rectificam culorile buzelor, ochilor
  6. putem face si un machiaj (optional) si de asemenea putem colora parul
  7. luminam un pic partile expuse cu dodge tool (si ochilor le putem da un ton mai luminos)
  8. cu burn tool accentuam zonele care ne intereseaza (cum ar fi de exemplu genele si sprancenele) dar si parti ale fetei pe care le vrem mai umbrite.
De aici puteti descarca fisierul cu prelucrarea fotografiei click aici.

Foto prelucrata


Pentru a putea efectua astfel de prelucrari trebuie deja sa cunoasteti notiuni elementare precum si cum se face un machiaj, cum se coloreaza parul, buzele. Abia dupa ce stiti toate acestea va puteti apuca sa retusati cap coada o fotografie tip portret.

Mai atasez o prelucrare pe aceasta fotografie in care am folosit componenta realgreain de la imagenomic efectul split tones (tonurile sunt albastru si galben)
Mai multe informatii despre realizarea retusarii unei fotografii tip portret gasiti la sectiunea portrete click aici



Daca aveti intrebari lasati-mi un mesaj;

marți, 10 noiembrie 2009

Manipulare craniu

Azi o sa fac ceva mai deosebit si anume voi lua un craniu si il voi suprapune peste capul unei tipe la care voi adauga si ceva sange pe fundal sa fie meniul complet.
Imaginea finala la care am ajuns dupa o serie de prelucrari.






Puteti descarca si fisierul psd sa vedeti cum s-a lucrat download aici.

Am deschis imaginea 



Am duplicat layerul, iar pe layerul duplicat am dat cu unealta "smudge tool" in dreptul ochilor si gurii pentru a intinde textura.
Am suprapus craniul peste imagine dupa care l-am redimensiuonat si ajustat pe capul tipei cu free transform (ctrl t) si am aranjat un pic si in modul warp tot cu free transform astfel incat golurile ochilor, nasul si dintii sa se suprapuna aproximativ natural pe capul tipei.
Am facut o masca la layerul cu craniu si am lasat sa se vada din imagine doar partea de fata dintre maini restul am ascuns.

Modul de blending pentru craniu este normal. Am desaturat apoi culoarea craniului ca sa aduc la aceiasi nuanta cu restul corpului. Daca tipa era o negresa, desigur nu mai trebuia sa aduc craniul la culoarea pielii. Mai important este sa aducem la aceeasi luminozitate si ton craniul respectiv cu restul corpului, nu culoarea in sine, caci culoare unui craniu este intotdeauna in mod natural alb galbui.
Am deschis apoi un nou layer pe care am aplicat niste pete de sange facute cu ajutorul unor modele de brush pe care le puteti downloada de aici *brush.
Ca sa instalati cele trei modele de brush cu care faceti pete de sange dati pur si simplu dublu click pe cele doua fisiere dupa ce dezarhivati arhiva (avand photoshopul deshis). Cand am pictat sangele am dat pe modul linear burn in cazul de fata si am intins in unele locuri petele de sange cu smudge tool.

Lucrati mereu pe layere noi si nu fugiti de masti. Sunt foarte folositoare si puteti oricand interveni asupra modificarilor.

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Iesire din poza cu efect de stropi de apa

Am lucrat azi la imaginea pe care am atasat-o in header-ul paginii.
La o astfel de imagine este ceva de lucru, dar nu e extraordinar de greu mai ales daca avem notiunile fundamentale despre photoshop. Se lucreaza mult cu masti si layere separate pentru fiecare artificiu in parte pentru ca ulterior sa avem posibilitatea se modificam daca ceva nu pare in regula.
Poza initiala de la care am plecat este



Am incarcat-o in post la rezolutie nemicsorata sa puteti lucra cu ea.
Cheia pentru a obtine imaginea finala este sa mai adaugam peste imaginea de baza urmatoarele imagini pe care apoi sa la redimensionam cu unealta free transform eventual le si rotim incat sa se potriveasca pe imaginea noastra.
Eu am mai lucrat cu doua imagini pentru aceasta poza.





Intr-un post anterior v-am prezentat cum se face iesirea din poza sau din cadru da am ales o metoda complicata. O sa revin cu un post mult mai simplu despre cum se face rapid un astfel de efect.

Acest gen de efect aplicat pe fotografii este mai pretentios si necesita mai mult timp si rabdare.
Pe cele doua imagini de mai sus dupa ce vor fi suprapuse peste cea de baza (cea cu tigru)  le vom aduce la nuanta si tonul corespunzator dupa care avand in vedere ca e vorba de apa (si apa e incolora) vom desatura aceste doua imagini intr-o proportie de 25-80%. Eu am desaturat 50%

Am ajuns la urmatorul rezultat intermediar:






Acesta este genul de tutorial mai greu de explicat deoarece sunt multe operatiuni si tine si de indemanare si rabdare. De altfel aceste lucrari se pot face dupa ce avem baza in photoshop. Dupa ce se deprinde o oarecare experienta veti vedea ca ajunge doar sa vedeti o fotografie modificata si va si imaginati cam prin ce operatiuni a trecut imaginea respectiva

Deocamdata pana aici este o simpla iesire din cadru. Dupa ce aplicam cele doua clone de apa si le reglam culorile si dimensiunile obtinem:




Eu am lucrat la aceasta imagine pentru a o pune pe header-ul paginii.
Redimensionarile se pot efectua in photoshop in edit/image size. Aici daca debifam lacatelul putem pune valori independent de latime si lungime dar se distorsioneaza si poza. Pentru a rectifica distorsiunea produsa de latirea imaginii puteam indrepta distorsiunea cu ctrt t in modul warp. Sau mai putem redimensiona o imagine fara a afecta subiectul ci doar ce este in afara subiectului.
Voi posta un tutorial si despre asa ceva.

Un alt exemplu de prelucra este aplicarea modului hue saturation cu casuta colorize bifata asfel intreaga imagine va avea o singura nuanta de culoare.