marți, 20 octombrie 2009

Fotografie Braila sepia

Pentru a da un efect de vechi unei fotografii procedam in urmatorul fel.

Deschidem o poza careia vrem sa-i aplicam acest efect in photoshop.
Aceasta este o poza din orasul Braila vechea strada Republicii, in prezent numita M. Eminescu.
Dupa cum se observa in imagine acele cabluri inestetice, vor trebui scoase folosind unealta healing brush pe modul normal in zonele cu cer si tot cu healing brush dar in mode replace in zonele cu texturi puternice cum ar fi fatadele cladirilor. La zonele in care cablurile acopera suprafata cladirilor trebuie sa lucram cu mare atentie si cu brush mic pentru a reconstitui pe cat posibil aceste suprafete.




In poza din dreapta se poate observa disparitia cablurilor.
Luand de baza acest nou layer vom aplica un filtru de culoare "sepia". Eu l-am aplicat din meniul image/adjustments/hue.saturation si am dat valorile urmatoare: avand casuta colorize bifata am setat 45 la hue si 40 la saturation.

La urmatorul pas am duplicat layerul astfel am obtinut doua layere identice. La cel de jos am aplicat efectul filter/sharpen/unsharp mask la valorea de 33 la amount si 13 la radius, treshold ramanand 0 iar la layerul de deasupra am aplicat filter/other/high pass la valoarea de 10 si am dat pe mod overlay.
Rezultatul imaginii dupa aplicarea filtrelor

A mai ramas un singur lucru de facut. Trebuiau scoase si parabolicele si "capra" cu copiatorul sau eventual scris altceva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu